lauantai 21. joulukuuta 2013

Äidin joulutoivelista

Tässä tulee äidin lista.

1.Terveys. Toivon terveyttä niin itselleni kuin läheisilleni.

2.Raha. En tarvitse miljoonia, mutta voi jos jostain saisin niin paljon, että voisin olla kotona kolme vuotta. Tai edes vähän kauemmin. Olen laskenut, että yksi kuukausi vaatii yhtä tonnia, eli edes jokunen tonni jostain.
Lupaan, etten tarvitse tavaraa, vaan laitan rahat lyhentämättä kotonaolokassaan.

3.Onni. En osaa kaivata muuta. Elämä on hyvää juuri nyt, anna sen pysyä tällaisena.

4.Rakkaus. Olen vieläkin, ihan tosissani, sitä mieltä että parasta parisuhdeaikaa ja -terapiaa on katsella yhdessä yhteisiä lapsia. Mutta, pukki kiltti, muistuta meitä silloin tällöin tekemään jotakin myös kahdestaan.

5. Suvaitsevaisuus. Tämä voisi merkitä vaikka mitä, sillä toivottavaa olisi että kaikki saisivat olla juuri sellaisia kuin he ovat. Tarkoittaen niin sukupuolta, ikää, yhteiskuntaluokkaa, ammattia, seksuaalisuutta... Nyt mielessä oli kuitenkin vielä pieni äitiyteen liittyvä asia. Annetaan kaikille oikeus tuntea juuri omalla tavallaan ja oikeus myös sanoa ääneen, miltä tuntuu. Äitiys ei ole suoritus, joten kenenkään ei tarvitse vertailla mitään. Muta viime aikoina on joskus tuntunut pahalta, kun saa kovastikin pilkkaa ja saa kuulla, että voisi sanoa myös rehellisesti. On hienoa, että nyt uskalletaan puhua myös siitä, että äitiys voi olla rankkaa ja äiti voi väsyä ja aina ei ole kivaa. Mutta jos tuntee, että tämä on elämän kulta-aikaa, jos mielummin lähtee hop loppiin kuin kavereiden kanssa ravintolaan, jos mielummin risteilee siljalla kuin lähtee ilman lapsia Karibialle, niin saa kuulla kommentteja että "on ihan ok, myöntää haluavansa myös muuta" Totta hitossa on, mutta onko pakko.... Ja jos ei tiedä, mitä tarkoittaa uupunut äiti tai kaaos kotona, niin täytyy pitää suu kiinni. Sillä jos sanoo, että elämä on leppoisaa ja helppoa saa taas kommentteja "kyllä sä sitten tiedät kun olet silmät ristissä" tai "tiedät kyllä minkälaista oikea äitiys on kun olet ollut kaupassa kolmen huutavan lapsen kanssa" Sittenkö vasta tiedän????? En siis ole kokenut oikeaa äitiyttä lainkaan, jos se ei ol tuntunut raskaalta.... Tai siis olen, mutta en olisi saanut sanoa ääneen,  vaan silloin pitää laittaa suu suppuun. Eikö olisi aika, että kaikki saavat sanoa juuri sen miltä tuntuu???? vertailematta, häpeämättä ja syyllistämättä.
(kun se, että ei pidä raskaana ei todellakaan tarkoita, etteikö koti olisi joskus täynnä leluja, mehut lattialla, vauvat huutamassa kuorossa tai useammalla kakat housussa. En vaan koe sitä rankkana, vaan leppoisana elämänä)

6.Ai niin, rakas joulupukki kyllä mä nyt voisin toivoa myös piiiitkiä yöunia =)


Ja jos mä kirjoittaisin sellaisen oikean listan, niin se voisi olla sitten tällainen.

lahjakortteja - ihan mihin vain, ravintolaan, vaatekauppaan, hotelliin, sisustuskauppaan....
shoppailurahaa alennusmyynteihin
Luhdan toppatakki
tehosekoitin
paistinpannu
 Paul frankin pussilakanasetit
hopeakorut toimivat aina
suihkugeeliä
ja tietysti suklaata =)

ja ne kalliit haaveet:
Kenwoodin yleiskone ja uusi tietokone

Meidän pakettimme on nyt pakattu ja kaikki on valmista, tervetuloa joulu!


Näiden heppujen kanssa on kiva odottaa ja viettää joulua, ei näillä äidin toivomuksilla niin väliä =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti