perjantai 6. syyskuuta 2013

imettäminenkö ihkua?

 Helppo vastaus, juu ja ei....

No kyllä, varsinkin ensimmäisinä päivinä kun silmissä vilisee tähtiä ja tissit huutavat apua.
Tai kun maitoa valuu pitkin paitaa.

Ja kahden imettäminen samaan aikaan on ihan oma juttunsa. Siinä tuntee itsensä ennemminkin lehmäksi ;) Tosin tuota olen tehnyt vain muutaman kerran, saavat meidän pojat tyytyä odottamaan tai ottamaan ravinnon pullosta.

Ja kyllä, onhan se kivaa istua sohvannurkassa tissi vauvan suussa ja katsoa miten toinen on tyytyväinen. Ja varsinkin yöllä kun toinen rauhoittuu heti saadessaan mussutella tissiä. Ja varsinkin yöllä erittäin käytännöllistä kun ei tarvitse nousta lämmittämään pullomaitoa. Ja kun olen kuullut kommentteja, että tissin antaminen sitoo ja pullo on hyvä, että voi jättää vauvan (vauvat) hetkeksi muille. Sitä tunnetta mulla ei ole ollut kummallakaan kerralla. Miksi mä jättäisin poikiani vielä kenellekään.....
Ja onhan imettäminen myös sekä luontoystävällinen etä taloudellinen tapa ravita. Ei tule tutteli-purkkeja eikä tarvitse maksaa mitään.
Joten on siinä paljon hyvää. Ja onhan se terveellistä.

Mutta silti tökkii se, että niin moni kysymys esimerkiksi neuvolassa liittyy imettämiseen. Siis hyvä, että saa kysyä, mutta siis että he ensimmäisenä kysyvät että kai imetät. No joo kai. Ainakin fifty-fifty. Tai ainakin jonkun kerran päivässä. Ja punnitaan sitten pojat, Ovatpa kasvaneet paljon ja voivat hyvin. No hyvä, ei siis hätää että ravinto olisi ollut vääränlaista.

Imettäminen on ollut ihan erilaista toisella kerralla. Tavallaan paljon helpompaa. esikoisen kanssa tarvittiin rintakumia ja maidonkerääjää. Ja niitä sitten pestiin ja kannettiin mukana joka paikkaa. Ja sitä sotkua. Tällä kertaa vaan tissi suuhun ja homma toimii. Mutta omat haasteensa antaa se, että nälkäisiä onkin kaksi. Molemmille ei vaan riitä sapuskaa. Eli imetät ja imetät ja kaverit haluavat heti lisämaitoa pullosta. No eipä siinäkään ole järkeä.
Ja ne yöt. Kun kummatkin ovat tissitakiaisia ja nukkuvat mieluiten tissiä nuuskien. Kun tississä roikkuva nukahtaa, yrität siirtää omaan sänkyynsä. Mutta ei, hän haluaa olla kiinni tississä. Siihen asti kunnes kveri herää ja haluaa tulla siihen. Vaihdat siis kymmeniä kertoja yössä poikaa oman sängyn ja poikien sängyn väliä. Piilokamerassa saattaisi näyttää huvittavalta. Ja kun ei sitä ravintoa sitten tarpeeksi tule, niin pari kertaa yössä sitten haet pullon ja tankkaat mahat täyteen. Toisin sanoen tissi antaa lämpöä ja pullo ravintoa.

Ensimmäisellä kerralla täysimetin viisi kuukautta. Nyt en siis päivääkään. Eikä varmasti tarvitse erikseen mainita, että taitaa imetysurakka jäädä muutenkin varsin lyhyeksi. Eikä harmita, sillä kaksosten kanssa en ottanut minkäänlaisia paineita vaan päätin kokeilla viikon miltä tuntuu. Nyt on mennyt jo kuukausi.


Mutta, kun melkein välillä päätän että imetysura jää jo tähän, tuleekin haikea olo ja mietin, että onhan se ihan söpöä ja kivaakin. Ja kun kaverit huutavat nälkäänsä, kuten alla olevassa kuvassa, niin onhan se näppärää ottaa se tissi esille. Mutta yksi jää silloin huutamaan. Ja silloin riittää ääntä. Uskokaa pois vaan ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti