sunnuntai 3. marraskuuta 2013

siivoamisen ristiriita

Siivoaminen ei ole kivaa, mutta siivottu koti on sitä kivempi. Siinäpä ristiriita. No, tänään on nyt imuroitu ja lattiat pesty joten ainakin nyt on siivottua. Ja tänään se sujui kuin tanssi. Isi leikki ulkona vanhimman pojan kanssa ja vauvat nukkuivat vaunuissa, joten homma sujui varsin vaivattomasti.

Olen kuullut ainakin ruotsiksi sanonnan "bättre ett skitigt paradis än ett rent helvete". Toki joo, mutta jos meidän koti pääsee kaaokseen niin meidän lapsilla on varsin ärsyyntyneet vanhemmat. Molemmille on aika tärkeää että paikat ovat järjestyksessä. Äiti on paljon kivempi, jos se ottaa aikaa siivoamiseen. Sitä paitsi mun mielestä mä en koskaan juuri siivoa. Jos pitää koko ajan kodin jotakuinkin siistinä, niin ei tarvitse tehdä siivousta. Tätä ajatusta mä ainakin hyödynnän. On paljon helpompaa siivota pitkin päivää tavaroita paikoilleen, kun ottaa kaaos hallintaan.

Kyllä meillä toisinaan saatetaan järjestää leikit, jotka saavat olla monta päivää paikoillaan. Siitä eimerkkinä isin ja Simonin rakentama junarata. Se tehtiin tarkoituksella tietokonehuoneeseen, jotta sen voi jättää rauhassa paikoilleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti