tiistai 19. marraskuuta 2013

Tänään ei nyt nukuta

Tänään saa näköjään ottaa kaikki keinot käyttöön päiväunia varten. Nyt vihdoin kello 14 molemmat kaksoset ovat ainakin nukahtaneet, saa nähdä kuinka kauan sitten nukkuvat. Yksi nukahti autonistuimeen ja toinen koppaan. Vaikka nukkuvatkin sisällä. Ulkona on niin tuulista ja sateista etten viitsinyt sinne viedä. Aamaupäivällä yritin sitäkin, mutta kumpikaan ei halunnut nukkua vaunuissakaan.

Täytyy kai näitäkin päiviä tulla, nämä pojat kun ovat olleet varsin kiitollisia päiväuninukkujia. Neljä tuntia on ihan normaali päiväunien pituus., Eilen onnistuin itsekin lepäämään puolitoista tuntia, kun kaikki kolme nukkuivat pitkään mammatreffien jälkimainingeissa.

Yöt ovat nyt olleet varsin huonoja. Molempien vauvojen nenät ovat ihan tukossa kuivan huoneilman takia. Aamuyöt menevätkin suu auki henkeä harppoen. Ehkäpä kohta helpottaa, nyt on kotiin hankittu kaksi ilmankostutinta. Ja sängynlaidalla roikkuu kosteita pyyhkeitä.

Viimeisen viikon ajan molemmat pojat ovat nukahtaneet omiin sänkyihinsä illalla. Ei enää tissiä, eikä enää äidin viereen nukahtamista. Siis illalla. Aamuyön syötön jälkeen jäävät kyllä sänkyymme nukkumaan, mutta suurin syy siihen on äidin laiskuus. Kun en vaan viitsi tai jaksa nousta itse nostamaan. Pulloruokintakin onnistuu hyvin vaakatasossa =)

Yksi ura ja jakso elämässä on nyt ohi, ei enää tissitarjoilua. Paitsi ihan vähän, koska on niin kiva antaa yöllä vähän mielihyvätissiä, jos vauva ei muuten meinaa nukahtaa. En tiedä kumpi siitä enemmän hyötyy. Vauva, joka ei sieltä saa mitään kuitenkaan vai äiti, joka väkisin pitää kiinni vielä rääpälevaiheesta ;) Imettämisessä on sekä hyviä että huonoja puolia. Lopulta vaan siitä oli enemmän haittaa kuin hyötyä. Mitään ei tullut, joten pojat alkoivat hermostua ja kummatkin olisivat halunneet läpi yön nuuskia tissiä. Kahden kanssa se ei oikein onnistu. Tasapuolisesti siis loppu hyvin, kaikki hyvin =) Ja rehellisesti: rakastan sitä, että saan syödä ja juoda ihan mitä vaan miettimättä miten se vaikuttaa vauvoihin. Enkä siis tarkoita alkoholia, vaan esimerkiksi sieniä, sipulia, suklaata ja LIMUA!!!!!!!  Itsekästä, mutta totta ;)....

Sunnuntaina kävimme ristiäisissä. Mummun tuli lapsenvahdiksi ja otti siskonsa mukaan. Joten lähdimmekin kahdestaan. Ensimmäiset kahdenkeskiset tunnit kaksosten syntymän jälkeen. Hyvin olivat lapset pärjänneet ja äitikin selvisi ;)

Joulu, kohta se on täällä!!!! Jiihaa!!!!!!!!!!!!!!!!! Miten ihanaa on miettiä kaikkia joululahjoja. Mä olen niin innoissani. Tosin kaikki alkaa olla pohdinnan tasolla valmista, täytyy vaan hoitaa konkreettinen ostaminen. Yritin laittaa itselleni rajan, että jokaiselle lapselle saa ostaa viisi pakettia. Mutta hitto, kyllä se tiukkaa tekee. Taitaa raja silti hieman lipsua.... Keksin koko ajan uusia ideoita. Ja rakastan kaikkia joumainoksia, jotka tipahtavat postilaatikkoon. En kehtaa myöntää kuinka monta kertaa olen lukenut kaikki lelulehdet läpi, monta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti