sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

koukussa lastenvaatteisiin

Myönnän! Meidän lapsellamme, pian lapsillamme on vaatetta ja PALJON....
Tosin samalla tiedän, että rahallisesti vaatteet eivät pääosin ole olleet kalliita vaan niitä on saatu, ostettu käytettyinä ja haalittu alennuskoreista. Jos edes hieman tutkii tarjontaa ja vertailee hintoja, voittaa pitkän pennin nopeasti. Esimerkiksi ulkovaatteet kannattaa ostaa edellisen sesongin poistomyynnistä ja vertailamalla eri merkkejä saa samat pilarit ja tekniset ominaisuudet, kun ostaa hieman halvempia merkkejä. Mutta esimerkiksi tänä talvena pojalla on ollut neljä toppahaalaria kaapissa, vähemmälläkin olisi mahdollisesti selvitty ;)
 Sisävaatteissa en ole ollut merkkitietoinen, vaan vaatteet ovat suurimmaksi osin lindex, kappahl, h&m ja sitä rataa. Hyvin ovat toimineet ja toimivat seuraavillekin. Mutta vaatteiden yhdisteleminen onkin minulle se pointti. Tiedän olevani pinnallinen ja jopa huvittava, mutta minulle on tärkeää että lapsen vaatteet ovat aina sävy sävyyn sukkia myöten. Siksi varavaatteetkin ovat aina varsin tarkkaan mietittyjä. Saan jonkinlaista kummaa tyydytystä siitä, että lapseni on aina nätisti puettu. Myös vapaina kotipäivinä. Stressaavaa vaatteiden mätsääminen ei ole koskaan, se on ihan hirmuisen hauskaa ja tämän hetken ainut harrastukseni (no ei ihan, mutta leikilläni sanon välillä niin). Enkä missään nimessä ole sitä mieltä, että vaatteiden miettiminen tekee minusta tai kenestäkään muusta hyvää äitiä, siihen on ihan eri kriteerit. Totuushan on se, että poika olisi varmasti yhtä onnellinen missä vaatteissa vaan.... Tämä on äidin leikki =)
Jos joku näkisi kun pakkaan tarhareppua saattaisin mahdollisesti saada hullun leiman. Joka päivä heti tarhan jälkeen pakkaamme pojan kanssa repun seuraavaa päivää varten. Ensin ne vaatteet jotka pääsevät aamulla päälle. Sitten kahdet varahousut, yhdet sukat ja muutama yläosa. Niin että kaikki osat mätsäävät keskenään. Enhän voi vaatia, että tarhan tädeillä olisi aikaa miettiä miten vaatteet tulisi yhdistellä. Siksi pojalla kulkevat aina varavaatteet mukana, jottei tarhan koreihin olisi jäänyt jotain kummallisia väriyhdistelmiä. Ihan typerää, myönnän. Mutta ah, niiin hauskaa =)
Aina välillä iskee vaatteidenostomania, näin on käynyt viimeisten viikkojen aikana. Ensin kasa nettikaupoista, sitten jumboon tehty pyhiinvaellus, kierros hulluilla päivillä ja viime viikonlopun Tallinnan matka. Nämä ostohetket yhteensä ja avot, vaatteita on erittäin paljon lisää. Viimeisenä hankintaretkenä toimi tämän päivän suuri lastentarvikekirppis. Siellä homma tosin pysyi ihan hyvin hanskassa. Nyt täytyy kuitenkin paastota, jos vaikka kuukauden ajan ei edes kävisi yhdessäkään kaupassa, ei siis yhdessäkään. Ei edes nettikaupoissa. Katsotaan kuinka kauan selkäranka kestää.
En kuitenkaan usko olevani ainut, joka on hurahtanut lastenvaatteisiin. Taitaa samanlaisia äitejä olla muitakin. Suodaan itsellemme tämä ilo =)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti